C U P R I N S

 

Prefaţă

3

Compartimentul întîi.

PRELUCRAREA CULINARĂ MECANICĂ A MATERIEI PRIME

 

Capitolul I.  Prelucrarea legumelor şi ciupercilor

8

Capitolul II.  Prelucrarea peştelui

30

Capitolul III.  Prelucrarea cărnii şi produselor de carne

62

Capitolul IV.  Prelucrarea păsărilor domestice şi a celor

din vînat (cu pene)

88

Compartimentul al doilea.

TRATAMENTUL TERMIC CULINAR.

PREGĂTIREA ŞI SERVIREA BUCATELOR

 

Capitolul I.  Metodele de tratament termic

100

Capitolul II.  Supe

112

Capitolul III.  Sosurile

153

Capitolul IV.  Bucate şi garnituri din grupe, păstăioase şi paste făinoase

179

Capitolul V.  Bucate şi garnituri din cartofi, legume şi ciuperci

194

Capitolul VI.  Bucate de peşte

218

Capitolul VII.  Bucate de carne şi produse de carne

238

Capitolul VIII.  Preparate culinare din păsări şi din vînat cu pene

266

Capitolul IX.  Preparate din ou

273

Capitolul X.  Mîncăruri din brînză de vacă

281

Capitolul XI.  Mîncăruri reci şi gustări

289

Capitolul XII.  Preparate culinare dulci

307

Capitolul XIII.  Băuturi

327

Capitolul XIV.  Preparate din aluat

333

Capitolul XV.  Bazele alimentaţiei

351